Broskvové řezy

2.61

hodnoceno: 18
Příprava: 25 minut
Porce: 24
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g cukr
  • Krém
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 2
      kelímek šlehačka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks jogurt
    • 2
      plátek bílá želatina
    • 500
      g broskvový kompot
  • Poleva
    • 2
      ks pudink bez vaření
    • 400
      ml šťáva z broskvového kompotu

Postup přípravy receptu

  • Těsto: Všechny přísady smícháme, nejlépe ručním šlehačem. Pudink nevaříme, sypeme pudinkový prášek. Dáme na formu 30x40 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20–25 minut, v horkovzdušné jen na 160 °C.
  • Po vychladnutí potíráme krémem. Želatinu připravíme podle návodu, postupně přidáváme zakysanou smetanu a vyšlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. Hladce rozetřeme na hotové těsto.
  • Pudink bez vaření (vanilkový) připravíme podle návodu. Naplníme do sáčku a děláme na krém mřížky. Až do konzumování necháme v chladu.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.