Džem: Oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme (2 minuty), můžeme přikyselit kyselinou citronovou. Posbíráme pěnu, naplníme umyté a suché skleničky, které pevně zavřeme. Sterilujeme při 80 °C asi 10 minut.
Marmeláda: Děláme stejně jako džem, jen broskve nejdřív pomeleme nebo rozmixujeme, aby v marmeládě nezůstaly kousky ovoce.
*Džem je jemný, voňavý, vhodný do buchet a koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtu nebo zakysané smetany.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou