Broskvový džem (marmeláda)

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • kyselina citronová nemusí být
    • 1
      ks želírovací prostředek želírfix úsporný 1:1
    • 1
      kg broskve oloupané, vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Džem: Oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme (2 minuty), můžeme přikyselit kyselinou citronovou. Posbíráme pěnu, naplníme umyté a suché skleničky, které pevně zavřeme. Sterilujeme při 80 °C asi 10 minut.
  • Marmeláda: Děláme stejně jako džem, jen broskve nejdřív pomeleme nebo rozmixujeme, aby v marmeládě nezůstaly kousky ovoce.
  • *Džem je jemný, voňavý, vhodný do buchet a koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtu nebo zakysané smetany.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: