Džem: Oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme (2 minuty), můžeme přikyselit kyselinou citronovou. Posbíráme pěnu, naplníme umyté a suché skleničky, které pevně zavřeme. Sterilujeme při 80 °C asi 10 minut.
Marmeláda: Děláme stejně jako džem, jen broskve nejdřív pomeleme nebo rozmixujeme, aby v marmeládě nezůstaly kousky ovoce.
*Džem je jemný, voňavý, vhodný do buchet a koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtu nebo zakysané smetany.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa