Džem: Oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme (2 minuty), můžeme přikyselit kyselinou citronovou. Posbíráme pěnu, naplníme umyté a suché skleničky, které pevně zavřeme. Sterilujeme při 80 °C asi 10 minut.
Marmeláda: Děláme stejně jako džem, jen broskve nejdřív pomeleme nebo rozmixujeme, aby v marmeládě nezůstaly kousky ovoce.
*Džem je jemný, voňavý, vhodný do buchet a koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtu nebo zakysané smetany.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou