Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto. Vlijeme ho na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není kvůli tvarohu hladká, rozšleháme elektrickým šlehačem.
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka