Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem. Postupně přidáváme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vše šleháme nejlépe mixérem. Těsto si rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme 3 lžíce kakaa. Bílou část nalijeme na olejem vymazaný, moukou vysypaný větší plech. Tmavou část nalijeme na světlou. Broskve scedíme, nakrájíme a klademe na těsto. Dáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů na 30–35 minut.
Pět minut před vytáhnutím moučníku z trouby si uděláme pudink. Použijeme nálev z broskví. Smícháme 0,4 l nálevu se stejným množstvím vody a dvěma pudinky. Vaříme, dokud pudink nezhoustne. Po upečení buchtu přelijeme tímto pudinkem.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci