Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem. Postupně přidáváme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vše šleháme nejlépe mixérem. Těsto si rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme 3 lžíce kakaa. Bílou část nalijeme na olejem vymazaný, moukou vysypaný větší plech. Tmavou část nalijeme na světlou. Broskve scedíme, nakrájíme a klademe na těsto. Dáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů na 30–35 minut.
Pět minut před vytáhnutím moučníku z trouby si uděláme pudink. Použijeme nálev z broskví. Smícháme 0,4 l nálevu se stejným množstvím vody a dvěma pudinky. Vaříme, dokud pudink nezhoustne. Po upečení buchtu přelijeme tímto pudinkem.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem