Vejce utřeme s vanilkovým i krystalovým cukrem. Postupně přidáváme mléko, olej a mouku s práškem do pečiva. Vše šleháme nejlépe mixérem. Těsto si rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme 3 lžíce kakaa. Bílou část nalijeme na olejem vymazaný, moukou vysypaný větší plech. Tmavou část nalijeme na světlou. Broskve scedíme, nakrájíme a klademe na těsto. Dáme do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů na 30–35 minut.
Pět minut před vytáhnutím moučníku z trouby si uděláme pudink. Použijeme nálev z broskví. Smícháme 0,4 l nálevu se stejným množstvím vody a dvěma pudinky. Vaříme, dokud pudink nezhoustne. Po upečení buchtu přelijeme tímto pudinkem.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena