Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše zamíchejte s hrubou mořskou solí a lžící olivového oleje. Kdo má rád olivy, může přidat i jemně nakrájené černé olivy. Plátky veky opečte v topinkovači nebo v troubě dozlatova, potřete je česnekem. Na talířek vždy položte dva kousky a lžící na ně navrstvěte rajčata s bazalkou. Těsně před podáváním ještě bruschetty zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany