Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše zamíchejte s hrubou mořskou solí a lžící olivového oleje. Kdo má rád olivy, může přidat i jemně nakrájené černé olivy. Plátky veky opečte v topinkovači nebo v troubě dozlatova, potřete je česnekem. Na talířek vždy položte dva kousky a lžící na ně navrstvěte rajčata s bazalkou. Těsně před podáváním ještě bruschetty zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy