Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše zamíchejte s hrubou mořskou solí a lžící olivového oleje. Kdo má rád olivy, může přidat i jemně nakrájené černé olivy. Plátky veky opečte v topinkovači nebo v troubě dozlatova, potřete je česnekem. Na talířek vždy položte dva kousky a lžící na ně navrstvěte rajčata s bazalkou. Těsně před podáváním ještě bruschetty zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč