Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky. Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše zamíchejte s hrubou mořskou solí a lžící olivového oleje. Kdo má rád olivy, může přidat i jemně nakrájené černé olivy. Plátky veky opečte v topinkovači nebo v troubě dozlatova, potřete je česnekem. Na talířek vždy položte dva kousky a lžící na ně navrstvěte rajčata s bazalkou. Těsně před podáváním ještě bruschetty zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek