Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a kakaem, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm na pečicí papír a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Necháme vychladnout. Propícháme piškot a můžeme pokapat rumem.
Krém: Brusinky svaříme s 1 malinovým pudinkem, necháme vychladit a pak přidáme do zakysaných smetan smíchaných s vanilkovým cukrem. Ušleháme 2 šlehačky, přidáme ztužovač a spojíme. Naneseme na piškot. Nahoru přidáme zbývající 2 ušlehané šlehačky. Necháme vychladit.
Do krému můžeme přidat trošku rumu. Šlehačky můžeme použít i práškové.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké