Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a kakaem, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm na pečicí papír a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Necháme vychladnout. Propícháme piškot a můžeme pokapat rumem.
Krém: Brusinky svaříme s 1 malinovým pudinkem, necháme vychladit a pak přidáme do zakysaných smetan smíchaných s vanilkovým cukrem. Ušleháme 2 šlehačky, přidáme ztužovač a spojíme. Naneseme na piškot. Nahoru přidáme zbývající 2 ušlehané šlehačky. Necháme vychladit.
Do krému můžeme přidat trošku rumu. Šlehačky můžeme použít i práškové.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou