Žloutky, cukr a vodu ušleháme, přidáme roztopenou čokoládu s 1 polévkovou lžící másla a necháme zchladnout. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a kakaem, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm na pečicí papír a pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Necháme vychladnout. Propícháme piškot a můžeme pokapat rumem.
Krém: Brusinky svaříme s 1 malinovým pudinkem, necháme vychladit a pak přidáme do zakysaných smetan smíchaných s vanilkovým cukrem. Ušleháme 2 šlehačky, přidáme ztužovač a spojíme. Naneseme na piškot. Nahoru přidáme zbývající 2 ušlehané šlehačky. Necháme vychladit.
Do krému můžeme přidat trošku rumu. Šlehačky můžeme použít i práškové.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka