3.31
Brusinky, suché červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou kůru i šťávu, špetku soli a pepře rozmixujeme v hladkou… více o Brusinková omáčka
Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme… více o Omáčka Cumberland
Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa dozlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme… více o Sýrová omáčka
Okurka, to je chuť a vůně léta. Skvěle osvěží a díky vysokému obsahu vody i hydratuje. Umí… Celý článek
Mnoho z nás si obědové menu bez polévky nedokáže ani představit. Ale některé polévky jsou… Celý článek
Čím více stoupají letní teploty, tím více toužíme po osvěžujícím drinku a siestě. Zpříjemněte… Celý článek
Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další… Celý článek
Sýr a majonéza se dobře vymíchá, přidá se umleté maso nebo salám, nastrouhaná mrkev, křen, sůl a cukr. Podáváme na… více o Křenová pomazánka s uzeným masem
Kakao, sušené mléko a prosátý cukr rozmícháme v rozpuštěném tuku ve vodní lázni (dno hrnce je ponořené ve vřelé vodě). … více o Čokoláda
piškoty umeleme, přidáme ostatní surovjny a vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrájíme zrna, necháme ztuhnout v… více o Nepečená kávová zrna
Dáme vařit rýži (já přidávám do vařící vody ještě kostku zeleninového bujonu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na… více o Rizoto s kuřecím masem a slaninkou
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o Jahoďák – dort
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem,… více o Pečená krkovice v česnekové krustě
1. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na malé kousky, posypeme grilovacím kořením, čínským kořením, mletým kmínem,… více o Čínské nudle s kuřecím masem
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš… více o Svíčková omáčka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů… více o Pečené koleno v pivní marinádě
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při… více o Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu