Fofr bublanina Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe… více o Fofr bublanina
Péřová bublanina Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do… více o Péřová bublanina
Jogurtová bublanina Všechny ingredience na těsto smícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a dáme péct. více o Jogurtová bublanina
Nudí vás už klasická vajíčková pomazánka? Zkuste recept, díky… Možná ještě stále přemýšlíte, jak zužitkovat vařená vejce, která vám zbyla po Velikonocích.… Celý článek
Trápí vás jarní alergie? Těchto 6 potravin je může ještě zhoršit Kýchání, slzení očí, ucpaný nos nebo podrážděné dýchací cesty – to všechno známe jako typické… Celý článek
Svatební dorty v roce 2025: Nechte se inspirovat nejkrásnějšími… Svatební dort je víc než jen dezert. Je středobodem svatební oslavy, symbolem lásky a často i… Celý článek
Jarní detox jablečným octem: Vyzkoušejte jednoduchý způsob, jak… Detox v jarním období je velmi důležitý pro zdraví i celkový pocit. Díky němu se budete cítit… Celý článek
Španělský koláč se špenátem Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě… více o Španělský koláč se špenátem
Klatovský řízek Šunkový salám nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 2 vejce, hořčici, prolisovaný… více o Klatovský řízek
Vepřová žebírka – spareribs Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. … více o Vepřová žebírka – spareribs
Ovocný salát podle dětí Jablko oloupeme a nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Mandarinky oloupeme a měsíčky nakrájíme na půl dáme do mísy. … více o Ovocný salát podle dětí
Africká lilková pomazánka Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v… více o Africká lilková pomazánka
Babiččiny mléčné medové karamelky Mléko, cukr, máslo a med dáme vařit do hrnce - nejlépe takového, kde se hmota nebude přichytávat - a pomalu zahříváme.… více o Babiččiny mléčné medové karamelky
Housky Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a… více o Housky
Italská pohanka Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v… více o Italská pohanka
Bělehradský řízek Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.… více o Bělehradský řízek
Mini langoše potřebujeme: mísu, vál, pánev -do mísy vyklopíme : bílý jogurt, prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou, … více o Mini langoše
Hořčicové řízky Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky
Výborné koblížky z trouby Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto… více o Výborné koblížky z trouby