2.94
Všechny ingredience vložíme do hrnečku a přivedeme k varu. Těsně před varem odstavíme, dáme do mixéru a 3 minuty… více o Šlehačka z mléka
1.KROK:VEZMEME SI 2 MISKY 2.KROK: DO KAŽDÉ MISKY ROZKLEPNEME 2 VEJCE A ROŠLEHÁME 3.KROK: DO JEDNÉ MISKY DÁME NAKRÁJENÝ… více o amoleta z vajec z náplní
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.… více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní… více o Tiramisu s čokoládou
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a… více o Řecký špenát s rýží
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na… více o Mexická quesadilas se salsou
Klasický postup, suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr mouku a prášek do pečiva s van. cukrem. D směsi zašleháme… více o Muffins
Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet. Těstíčko: z… více o Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Krém: vše, kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá) až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a… více o Piškotové brambůrky
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při… více o Bezinková limonáda
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme… více o Španělská omeleta s ančovičkami
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí… více o Zavařovaná domácí paštika
Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, tvaroh a žloutky. Bílky vyšleháme na sníh a přimícháme… více o Naše tvarohová bábovka bez tuku
Máslo rozetřeme s cukrem, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvarujeme malé kuličky,… více o Máslové sušenky Shortbread
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek… více o Jednoduchá ovesná kaše – zdravě a chutně