Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut). Poté postupně přiléváme olej. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a pořádně šleháme. Naposledy ručně přimícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, přidáme ovoce. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a hned snížíme na 180 °C. Pečeme minimálně 40 minut.
Hotovou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina bude krásně vláčná a rozpadat se na jazyku!
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety