Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut). Poté postupně přiléváme olej. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a pořádně šleháme. Naposledy ručně přimícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, přidáme ovoce. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a hned snížíme na 180 °C. Pečeme minimálně 40 minut.
Hotovou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina bude krásně vláčná a rozpadat se na jazyku!
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a…
více o Lilek se žampionovou náplní