Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut). Poté postupně přiléváme olej. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a pořádně šleháme. Naposledy ručně přimícháme sníh z bílků.
Vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, přidáme ovoce. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a hned snížíme na 180 °C. Pečeme minimálně 40 minut.
Hotovou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem.
Bublanina bude krásně vláčná a rozpadat se na jazyku!
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky