Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi přidáme smíchané mouky s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a rozložíme na něj jahody.
Pečeme při 180 °C cca 30 minut (alespoň 20 minut se do trouby nedíváme, aby těsto nespadlo) nebo dokud moučník nezezlátne.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny