Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vymažeme a vysypeme moukou plech a nalijeme do něj těsto. Na těsto poklademe ovoce a dáme péci na 15 minut do trouby.
Mezitím zhotovíme bezé. V horké lázni vyšleháme bílky s cukrem do zhoustnutí, poté je vyjmeme a šleháme do vychladnutí. Nakonec lehce vmícháme kokos a potřeme touto hmotou předpečenou bublaninu, dále dopékáme 30 minut.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak