Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vymažeme a vysypeme moukou plech a nalijeme do něj těsto. Na těsto poklademe ovoce a dáme péci na 15 minut do trouby.
Mezitím zhotovíme bezé. V horké lázni vyšleháme bílky s cukrem do zhoustnutí, poté je vyjmeme a šleháme do vychladnutí. Nakonec lehce vmícháme kokos a potřeme touto hmotou předpečenou bublaninu, dále dopékáme 30 minut.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví