Ušleháme poctivě dohladka cukr, žloutky, olej, vodu – ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem a poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným). Můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.
Zajímavá je bublanina s ananasem. Z ananasu okrájíme tvrdou slupku a jednoduše ho rozkrájíme na kostky, které rozprostřeme na bublaninu.
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě