Ušleháme poctivě dohladka cukr, žloutky, olej, vodu – ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem a poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným). Můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.
Zajímavá je bublanina s ananasem. Z ananasu okrájíme tvrdou slupku a jednoduše ho rozkrájíme na kostky, které rozprostřeme na bublaninu.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku