Ušleháme poctivě dohladka cukr, žloutky, olej, vodu – ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem a poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným). Můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.
Zajímavá je bublanina s ananasem. Z ananasu okrájíme tvrdou slupku a jednoduše ho rozkrájíme na kostky, které rozprostřeme na bublaninu.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty