Ušleháme poctivě dohladka cukr, žloutky, olej, vodu – ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem a poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným). Můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.
Zajímavá je bublanina s ananasem. Z ananasu okrájíme tvrdou slupku a jednoduše ho rozkrájíme na kostky, které rozprostřeme na bublaninu.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou