Makovec raz dva Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Křupavý bůček První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Nakládaný bůček Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze… více o Nakládaný bůček
Od pondělí do pátku: Jednoduché večeře, které mají nápad Rychlé těstoviny, tofu s exotickou vůní, kuře s italským akcentem, kuličky z mletého masa po… Celý článek
S jarní únavou zatočí jarní polévky. 7 receptů na každý den v… Jaro je za dveřmi a tyto báječné krémové polévky vpustí svěží vzduch a jarní vůni i do vaší… Celý článek
Dorty jako sladká elegance: Bývalá baletka ohromuje svět dorty s… Jmenuje se Maggie Austin a v USA patří k nejvyhledávanějším cukrářům. Dokáže totiž vyrábět… Celý článek
Domácí pizza: Jak ji připravit, aby chutnala jako z pizzerie Pizza je jeden z nejoblíbenějších pokrmů, a to nejenom v Itálii. Získala si oblibu lidí… Celý článek
Jogurtové knedlíky s jahodami Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou… více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Krkovička v bramborákovém těstě Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky.… více o Krkovička v bramborákovém těstě
Medové koláčky Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou). Pečeme pozvolna (čím větší, tím více… více o Medové koláčky
Rösti – smažená nebo pečená příloha Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. … více o Rösti – smažená nebo pečená příloha
Smažený sýr bez smažení Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný… více o Smažený sýr bez smažení
Hrníčkové rohlíčky a pletýnky **Těsto:** Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a… více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Staročeská rybí polévka Droby a hlavu uvaříme doměkka každé zvlášť a obereme. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu a přidáme pokrájenou… více o Staročeská rybí polévka
Dvoubarevný jablečný koláč Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto… více o Dvoubarevný jablečný koláč
Mrkvovo-zázvorová polévka 1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. 2. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem,… více o Mrkvovo-zázvorová polévka
Jednoduchá bábovka (detailně… Jsem chlap, vařím občas pro mou milou a tohle se mi hodí. Je to recept hlavně pro mě - prostě mi funguje a bábovka mi… více o Jednoduchá bábovka (detailně popsaná)
"Rozetky" - šneci s tvarohem a… Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí… více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
Brokolicové těstoviny Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Kuřecí prsíčka upláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli zpěníme na oleji s… více o Brokolicové těstoviny