Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny jednou denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1,5 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1,5 hrnku) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1,5 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek. Peče se jako normální buchta.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem