Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny jednou denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1,5 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1,5 hrnku) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1,5 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek. Peče se jako normální buchta.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu