Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny jednou denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1,5 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1,5 hrnku) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1,5 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek. Peče se jako normální buchta.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem