Buchta s jablky a přelivem

3.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks prášek do perníku
    • granko
    • 750
      g jablka
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem do perníku, mléko .
  • Vylít na plech s vyšším okrajem s vloženým pečícím papírem.
  • Na těsto rozprostřít nahrubo postrouhaná jablka a péct na 165 °C.
  • Po upečení na ještě horkou buchtu potřít kysanou smetanou promíchanou s vanilkovým cukrem a na závěr posypat grankem. Do těsta lze přidat i ořechy, rozinky, kakao.
  • .
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: