Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem do perníku, mléko .
Vylít na plech s vyšším okrajem s vloženým pečícím papírem.
Na těsto rozprostřít nahrubo postrouhaná jablka a péct na 165 °C.
Po upečení na ještě horkou buchtu potřít kysanou smetanou promíchanou s vanilkovým cukrem a na závěr posypat grankem. Do těsta lze přidat i ořechy, rozinky, kakao.
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci