Krém: máslo a zkaramelizované salko vyšleháme, přidáme trochu rumu. Těsto: Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vanilkový pudink, kakao a prášek do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, pečeme zhruba 15–25 minut na 180 stupňů. Moučník po upečení pokapeme rumem, necháme vychladnout.
Po vychladnutí potřeme již připraveným krémem, na který nastrouháme čokoládu Margot.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu