Krém: máslo a zkaramelizované salko vyšleháme, přidáme trochu rumu. Těsto: Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vanilkový pudink, kakao a prášek do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, pečeme zhruba 15–25 minut na 180 stupňů. Moučník po upečení pokapeme rumem, necháme vychladnout.
Po vychladnutí potřeme již připraveným krémem, na který nastrouháme čokoládu Margot.
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem