Smícháme vejce, cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a vše ušleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a dobře vysypaný plech a dáme péct na 10 minut do vyhřáté trouby.
Mezitím si připravíme z mléka, pudinku a 2 lžící cukru hladký pudink. Když je pudink hotový, občas ho zamícháme, aby nám neztuhl. Poté vyndáme hotové upečené těsto z trouby a nalijeme na něj pudink. Po celé délce jej rozetřeme. Na to dáme ještě 2 zakysané smetany a rozetřeme. Poté posypeme buchtu s pudinkem kakaem nebo skořicí.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně