Smícháme vejce, cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a vše ušleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a dobře vysypaný plech a dáme péct na 10 minut do vyhřáté trouby.
Mezitím si připravíme z mléka, pudinku a 2 lžící cukru hladký pudink. Když je pudink hotový, občas ho zamícháme, aby nám neztuhl. Poté vyndáme hotové upečené těsto z trouby a nalijeme na něj pudink. Po celé délce jej rozetřeme. Na to dáme ještě 2 zakysané smetany a rozetřeme. Poté posypeme buchtu s pudinkem kakaem nebo skořicí.
Smícháme ingredience na těsto (z bílků uděláme sníh) a upečeme na střední stupeň do růžova.
Náplň: Vyšlehanou šlehačku…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka