Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: 45 minut
Porce: 24
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškot
    • 250
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao holandské (ne instantní)
    • 1
      dl vlažná voda
    • 250
      g cukr krupice
  • Pudink
    • 1
      l mléko
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 3
      lžíce cukr krupice
  • Smetanový krém
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      kelímek zakysaná smetana může být i light
    • 1
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

  • Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky.
  • 2/3 těsta vylijeme do vymazaného, nebo pečicím papírem vyloženého pekáčku.
  • Do zbývající 1/3 přidáme kakao a do světlého těsta ho nalijeme cik cak.
  • Uvaříme pudink a vylijeme jej cik cak do syrového těsta.
  • Dáme péct do vyhřáté trouby (horkovzduch 160 °C).
  • Na upečenou buchtu rozetřeme krém ze zakysané smetany a cukru.
  • Vrch posypeme skořicí.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.