Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z bílků.
Formu můžeme použít plech, kulatou formu i srnčí hřbet nebo větší formu na biskupa. Formu vymažeme, vysypeme a položíme spodní těsto, na to přijde nádivka a na ni vrchní těsto. Můžeme posypat drobenkou.
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou