Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z bílků.
Formu můžeme použít plech, kulatou formu i srnčí hřbet nebo větší formu na biskupa. Formu vymažeme, vysypeme a položíme spodní těsto, na to přijde nádivka a na ni vrchní těsto. Můžeme posypat drobenkou.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“