Buchta volské oko

2.57

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce celá
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • mléko
    • 0,5
      l vanilkový pudink
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce cukr
  • Želatina
    • 1
      balíček bílá želatina
    • šťáva z kompotu z meruněk
    • 2
      lžíce cukr
  • Na dozdobení
    • 1
      sklenice meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut. Upečený korpus dáme vychladit.
  • Uvařený pudink vychladíme, smícháme se zakysanou smetanou a na buchtu uděláme touto směsí kola, pomocí cukrářského sáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 10–15 minut dopéct.
  • Na vychlazenou buchtu naskládáme do středu bílých kol meruňky a celou buchtu polijeme želatinou.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme