Droždí rozdrobíme do misky, posypeme lžící cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít na teplém místě kvásek.
V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, promícháme. Přidáme rozpuštěné máslo nebo heru, kvásek a zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě cca 30 až 40 minut.
Když máme těsto vykynuté, rozdělíme ho na několik částí, ze kterých válíme válečky. Ty přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Vezmeme si nůž a rozkrojíme válečky na jednotlivé buchtičky (pro mě je tento způsob rychlejší, kdo si chce vyhrát, může si zvlášť vyválet každou buchtičku). Buchty pomažeme máslem nebo tukem, který jsme si rozehřáli. Čím víc natřené, tím lépe.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Krém: Do kastrolu nalijeme méko, ze kterého jsme si nechali cca 150 ml stranou. Do mléka nasypeme cukr a necháme přijít k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink a ten nalijeme do horkého mléka. Vaříme do zhoustnutí. Před koncem vaření přidáme rum.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.