Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme.
Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 min.kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Pečeme na 175°C asi 20min.
Z mléka, cukru a kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mouky dáme sůl, žloutky, skleničku oleje a kvásek. Vše zpracujeme…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete