Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme.
Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 min.kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Pečeme na 175°C asi 20min.
Z mléka, cukru a kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mouky dáme sůl, žloutky, skleničku oleje a kvásek. Vše zpracujeme…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)