Já zpracovávám v domácí pekárně - program těsto - suroviny vložím do pekárny v uvedeném pořadí. Kvásek nedělám, stačí rozdrobit kvasnice úplně nahoru. Po vykynutí z těsta kávovou lžičkou odkrajuji malé kousky, ty pak rukou vytvaruji na placičku, kterou plním a vytvořím malinkou buchtičku. S těstem se krásně pracuji, je takové mastnější a vůbec se nelepí na ruce ani pracovní plochu, takže není nutné vůbec podsypávat. Buchtičky jsou opravdu malé, z uvedené dávky by jich mělo být cca 100 +- Klademe na suchý plech a pečeme v rozehřáté troubě, až jsou na povrchu trošku růžové. Ihned po vytažení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a obalujeme v cukru.Pecu 25 minut na 200°C horkovzduch. Na napln muzeme pouzit i povidla,mak, marmeladu - podle chuti.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)