Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou kůru, žloutky s cukrem rozmíchané ve zbytku vlažného mléka a rozpuštěný tuk. Nakonec přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozválíme, nakrájíme na kousky a doprostřed dáme lžičku povidel a zabalíme. Vymažeme pekáč rozpuštěným máslem a skládáme buchty těsně k sobě (strany buchet potíráme tukem, aby se neslepily), necháme ještě vykynout a pak upečeme v předehřáté troubě. Hotové pocukrujeme.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky