Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou kůru, žloutky s cukrem rozmíchané ve zbytku vlažného mléka a rozpuštěný tuk. Nakonec přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozválíme, nakrájíme na kousky a doprostřed dáme lžičku povidel a zabalíme. Vymažeme pekáč rozpuštěným máslem a skládáme buchty těsně k sobě (strany buchet potíráme tukem, aby se neslepily), necháme ještě vykynout a pak upečeme v předehřáté troubě. Hotové pocukrujeme.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč