Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou kůru, žloutky s cukrem rozmíchané ve zbytku vlažného mléka a rozpuštěný tuk. Nakonec přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozválíme, nakrájíme na kousky a doprostřed dáme lžičku povidel a zabalíme. Vymažeme pekáč rozpuštěným máslem a skládáme buchty těsně k sobě (strany buchet potíráme tukem, aby se neslepily), necháme ještě vykynout a pak upečeme v předehřáté troubě. Hotové pocukrujeme.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem